Ik ben aangesloten bij de SOS-Coachclub, een onderdeel van Shit or Shine voor vrouwen met/na kanker. 

 

In mijn werk behandel en coach ik regelmatig mensen met kanker, na kanker of partners van. Kanker heeft een grote impact op je leven, het is dan ook niet raar om juist dan hulp te vragen. Een shiatsubehandeling kan mooi ingezet worden tijdens chemotherapie en bestraling. Shiatsu ondersteunt je lichaam en vermindert de bijwerkingen. Tijdens een shiatsubehandeling laat ik jou je verhaal vertellen, dit doe ik op een coachende manier. Jij vertelt, ik luister, reflecteer en stel open vragen. Bijvoorbeeld ‘wat heb jij nu nodig?’ ‘hoe zou je dat kunnen realiseren?’, maar ook ‘wat doet het met je om ziek te zijn?’. Ik merk in de praktijk dat dit heel waardevolle gesprekken zijn. Maar jij bepaalt waarover je vertelt. Er zijn ook mensen die het fijn vinden om het er juist even niet over te hebben.

Leefstijlcoaching kan goed ingezet worden na de diagnose kanker. Het Nationaal Fonds tegen kanker schrijft daar over in Werken aan je leefstijl bij kanker. Met gezond eten, voldoende beweging en ontspanning kun je behandelingen tegen kanker beter aan.

De leefstijlcoaching kan ook mooi ingezet worden na de behandeling. Cliënten komen met vragen ‘Hoe ga ik nu verder met mijn leven?’ of ‘Hoe ondersteun ik nu verder mijn gezondheid’? of ‘Hoe kan ik weer fitter worden?’. Leefstijlcoaching richt zich op het verbeteren van meerdere pijlers, zoals voeding, beweging, ontspanning, slaap, zingeving, sociale steun en stressmanagement.

Iedereen is uniek, ik vind het belangrijk in mijn praktijk om daar ruimte aan te geven. Neem gerust contact met mij op voor een gesprek zodat we kunnen kijken wat ik voor jou kan doen.