Ik ben Tamara de Boer, 47 jaar, geboren en getogen in Velsen. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen.

 

Na mijn studie Economie ben ik werkzaam geweest in de uitzendbranche. In die tijd ben ik min of meer toevallig met shiatsutherapie in aanraking gekomen (meer info op www.shiatsuvelsen.nl). In 2004 startte ik de 4-jarige HBO-opleiding voor Shiatsutherapie. Na een aantal jaren toch besloten om het traject in te gaan voor vergoeding van de therapievorm. Daarvoor ben ik de medische basiskennis gaan volgen en word ik vanaf 2016 grotendeels vergoed door je aanvullende verzekering. Ook heb ik 15 jaar met heel veel plezier Do-In Yoga gegeven. Ik deel graag mijn kennis over voeding, beweging en ontspanning. Het lichaam en je geest en de samenwerking ertussen vind ik dus super interessant, ik weet niet beter vanuit de Oosterse Geneeskunde. 

Ik merk de afgelopen jaren dat de reguliere geneeskunde ook steeds vaker draait naar preventie van gezondheid. Wat kan ik zelf doen aan mijn gezondheid? Artsen en therapeuten vragen steeds vaker op een consult naar voeding en beweging, maar er is nog een lange weg te gaan. Inmiddels zijn er 6 omkeerbare ziektes aangewezen zoals diabetes type 2. Hoe gaaf dat Leefstijlcoaching daar in kan bijdragen. In 2019 heb ik de post HBO opleiding tot geaccrediteerd Leefstijlcoach afgerond.

Hier word  ik blij van... deze kentering in de gezondheidszorg daar wil ik bij zijn! En het coachingsverhaal hierin is zo mooi; op deze manier mensen begeleiden zonder 'dingen' op te leggen vind ik heel waardevol. Maar de cliënt centraal te zetten. 

En waarom zou je kiezen voor mij als leefstijlcoach? Ik heb ruime ervaring in het lesgeven aan groepen, en 1-op-1 gesprekken met cliënten. Ik inspireer je graag om te kiezen voor een gezonde leefstijl. Ik luister goed, sta met beide benen op de grond en laat iedereen in zijn waarde.